Rokua on nasta mesta

Vuoden 2018 retkikohteeksi valittu Rokua on Köykkyrin kiertäjien suosikkikohteita kauniiden maisemiensa, jäkäläkankaiden, suppien ja lampien sekä ennen kaikkea vaihtelevien treenimaastojen takia. Monet kiertäjistä treenasivat Rokualla jo kultaisella 80-luvulla – tuolloin siellä tehtiin mm. kovia 60 sekunnin mäkivetoja 🙂 Nuoruudesta on jäänyt mieleen myös paha eksyminen Rokuan suppamaastoihin. Nykyään maasto on hyvin merkitty ja eksymisen vaaraa ei ole.

smartcapture
Keisarin kierros kulkee osan matkaa Rokuan kansallispuistossa.
sdr
Syvyyden kaivo on Suomen syvin suppa.

Kesällä Rokualta löytyy usempia hyviä reittejä patikointiin, sauvakävelyyn, polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn. Ehdoton suosikki on 19 kilometrin mittainen Keisarin kierros, jonka sauvakävelee noin 3,5 tunnissa. Keisarin kierros kulkee Rokuan tärkeimpien nähtävyyksien ja luontokohteitten kautta. Rokuan maastot soveltuvat erinomaisesti myös maastopyöräilyyn. Mukavia neulaspolkuja on helppo aloittelijankin polkea. Toki vaativuutta löytyy korkeuserojen muodossa.

smartcapture
Syvyyden kaivosta kipuamassa.
smartcapture
Jäkäläkankaiden merkityillä poluilla on helppo juosta tai kävellä.
smartcapture
Rokuan korkeimmalla kohdalla (194,2 merenpinnan yläpuolella, 50 m ympäristöään ylempänä) voi testata päänsä kestävyyttä nousemalla vanhaan palovartiotorniin.

Rokua MTB team järjestää elokuussa Rokua MTB ja Rokua TrailRun kisat saman viikonlopun aikana. Viime vuonna kävimme PikkuKeisarinna kisassa, missä lauantaina ajettiin 27 km maastopyörällä ja sunnuntaina polkujuostiin 10 km, ja yhteistulos ratkaisi. Kisat oli järjestetty erinomaisesti, kaikki pelasi moitteettomasti. Reitit olivat hyvin merkittyjä, kisojen jälkeinen ruoka ja kylpylä aivan huippua ja sitten vielä palkinnot! 🙂 Varsinkin ensikertalaisille mtb-kisa on hyvä paikka aloittaa kisaaminen uudessa lajissa. Köykkyrin kiertäjät suosittelee tapahtumaviikonloppua lämpimästi kaikille!

ad57ef40-50b7-4d78-8302-22fed7014597
Ennen lähtöä hymy on vielä herkässä.
04b04435-ca3c-49d6-87f7-514f6957a4ac
Paukusta liikkeelle ja kisa voi alkaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: