Testissä Nvii Crazy Light F2

Uusi suomalainen juoksukenkäbrändi, jossa takapiruna mm. itse Thierry Gueorgiou. Totta kai se kiinnostaa! Saimme Nviisportilta kaksi paria Crazy Light F2 kenkiä, joiden sanotaan myös olevan markkinoiden keveimmät. Tiimimme kaipaa nopeita jalkoja, joten lähdimme testaamaan heti, ja tietenkin suurin odotuksin.

Polkujen kiituri. Kegät saatu.

Crazy Light on suunnistukseen ja polkujuoksuun suunniteltu äärimmäisen kevyt ja pitävä kenkä. Se on hyvin minimalistinen, eikä vaimennusta juurikaan ole. Paino on valmistajan mukaan 199 grammaa. Myös kenkien ulkonäkö miellytti testitiimiä. Kengässä on kahdet erilaiset pohjalliset, joista toiset vaimentavat hieman enemmän kuin toiset. Testasimme kenkiä sekä mukana tulleiden että oman jalan mukaan tehtyjen pohjallisten kanssa.

Kuvassa molemmat mukana tulleet pohjalliset. Päällimmäisenä hieman paksummat pohjalliset, joissa kennomainen rakenne pohjassa.

Kenkä on todella hyvä ja vaivaton juosta. Pito ja tuntuma alustaan ovat erittäin hyvät. Jalka ei liiku kengän sisällä, kenkä pyöri jalassa tai nilkat mulju kivikkoisemmissakaan maastoissa. Crazy Lightit jalassa saa keskittyä juoksuun, ei kenkiin. Jalassa ne ovat siis lähestulkoon huomaamattomat.

Pohjien nappulat ovat aika pienet, neliömäiset ja korkeat ja niitä on melko paljon. Siksi pohja kerää jonkin verran mutaa. Nauhoitus toimii normaalisti solmien, nauhat ovat tarpeeksi pitkät ja solmut niissä pitävät erittäin hyvin. Lesti on mieluummin kapea kuin leveä ja testaajiemme jalkoihin ne istuivat oikein hyvin. Kengän iltti on hieman vino ja saa aikaan viime silauksen istuvuudesta.

Iltti on leikattu vinoon ja se on hyvin ohut, eli se ei jää painamaan.

Testasimme kenkiä alkukesästä iltarasteilla erilaisissa maastoissa sekä polkujuoksulenkeillä kovemmissa ja hitaammissa vauhdeissa. Lyhyitä asfaltti- tai hiekkatiesiirtymiäkin osui testireiteille. Pohjan nappulat tuntuivat aavistuksen läpi kovemmilla alustoilla, mutta eivät häiritsevästi lyhyillä matkoilla. Kastuessaan kengät kuivuvat todella nopeasti. Suunnistukseen Crazy Light on aivan ykkösvalinta, eikä rasteille osaa enää mennä ilman luottokenkiä.

Jos ei ole tottunut minimalistiseen kenkään, voi ottaa muutaman lenkin aikaa, että jalat tottuvat. Kovalla asfaltilla tai todella pitkään juostessa nämä kengät eivät ole oikea valinta, mutta poluilla ja metsässä lyhemmillä lenkeillä Crazy Lightit toimivat odotetusti. Lyhyempiin polkujuoksukisoihin ja suunnistamaan lähtiessä näihin voi varmasti luottaa. Toki riippuu juoksijasta, jotkut pystyvät menemään näillä pitkiäkin kisoja, mutta moni kaipaa ehkä jo hieman enemmän vaimennusta.

Crazy Light omimmillaan kartta ja kompassi seuranaan

Koska Crazy Lightit tekivät erinomaisen ensivaikutelman, seuraavaksi mielessä siintää toinen Nviin malleista, vähän vaimennetumpi Forest. Se voisi sopia kisa- ja treenikengäksi puhtaasti poluille. Foresteista on myös saatavilla nastallinen malli.

One thought on “Testissä Nvii Crazy Light F2

Add yours

  1. Miten Nviin koko menee suhteessa muihin kenkiin mielestäsi? Kokotaulukon mukaan saisi olla ilmeisesti pienempi kuin monet muut kengät, koska cm pituus näyttää suuremmalta vai miten sinä koit asian?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: